I teatret

Vi vil rigtig gerne hjælpe med, at jeres teatertur bliver så god en oplevelse som mulig. Her kommer vores guide til den gode teateroplevelse:

Det er op til jer. Vi anbefaler som minimum, at I ved, hvor længe forestillingen varer og om der er pause undervejs. Forestillingens varighed kan I se på vores hjemmeside efter den har haft premiere. I er også velkomne til at spørge personalet, når I ankommer.

Flere teatre udgiver skolemateriale til deres forestillinger, som I kan arbejde med i undervisningen enten før eller efter teateroplevelsen. Tjek efter materialer under hver enkel forestilling eller download vores inspirationsmateriale HER

Det er som regel også muligt at få en introduktion til teatret eller forestillingen på aftenen. Kontakt os eller det pågældende teater for jeres muligheder.

Kom i god tid. Vi anbefaler altid at ankomme til teatret 20-30 minutter før forestillingen starter. Så kan I nå at orientere jer, dele billetter ud og tisse af.
Og der er ingen reklamer, vi starter til tiden.

Alle vores teatre åbner deres cafe og foyer en time før forestillingens start, og de åbner ind til selve teatersalen ca. 15 min. før, så alle kan nå at finde deres pladser i tide.

Kom som I er! Det er ikke jer, men skuespillerne, der skal kigges på. Et teaterbesøg kræver hverken gallakjole eller strøget skjorte, så I kan godt gå i teatret lige fra skolen. Men I må selvfølgelig meget gerne klæde jer pænt på og gøre lidt ekstra ud af jeres teatertur.
Alle teatre har garderober; enten bemandede eller med knager på eget ansvar. Bemærk at der tit bliver varmt i en teatersal, så det kan være rart at være fri for sit overtøj.

Vis hensyn. Teater er for alle og bliver brugt af alle. Derfor sidder man ikke med fødderne oppe på stolene, spiser mad inde i salen eller smider sit affald på gulvet. Ligesom I naturligvis bedes respektere eventuelle anvisninger fra personalet.

Mobiltelefonerne skal være lydløse og blive i lommen eller tasken. I må ikke filme eller tage billeder af det, der foregår på scenen – og lyset fra en tændt mobilskærm generer resten af teaterpublikummet og skuespillerne ligeså meget som en ringetone.

Skuespillerne kan både se og høre publikum i salen. Derfor er det vigtigt, at ytringer om deres karakter, krop og udseende ikke kommer som højlydte bemærkninger under forestillingen, men i stedet tages tilbage i klassen.

Under forestillingen er I velkomne til både at grine, græde, klappe og i det hele taget lade jer rive med – men naturligvis ikke forstyrre det øvrige publikum.

Rigtig god fornøjelse i teatret.